Meny Shop
 • Svenska
  • Engelska
  • Tyska
  • Finska
  • Danska
  • Norskt Bokmål

Jakt

Skogen doftar av fuktig mossa och hunden vet att det är dags

Kanske är det premiär för pyrschjakten? Kanske står hela jaktlaget redo i dimmiga ottan, jägare med studsare, hundar som väntar på att få komma loss, drevfolket på plats och alla hoppas på att ni ska fälla årets första älg? Eller är du skyddsjägare, ute mitt i natten efter ett larm. Misstänker du att det ligger ett skadat vildsvin i krok och har inte koll på var hund två befinner sig? Då behöver du MiniFinder Atto.

Att vara jägare är mer än ett intresse och sällan är människans bästa vän av så stor nytta som under jakt. Fågelhundar, stötande hundar, drivande hundar, grythundar och disciplinerade, vältränade hundar som inte tvekar att möta vildsvin eller björn. Ibland fungerar allt som det ska, ibland blir det lång väntan i regn. När regnet slutar kommer knotten. Just då, får hunden korn på riporna, eller älgen. Det finns många lägen där en så kallad GPS-spårare eller tracker, är av stor nytta.

 

 

Vid jakt, fäst på din hund, är den nya generationens lätta, robusta GPS-spårare, helt oumbärliga. Precis sådana spårare säljer MiniFinder. MiniFinder Atto är en av marknadens minsta och robustaste GPS-spårare. Här är några av funktionerna:

Ständig kontakt

Du kan lyssna och höra om något har hänt och du kan ge lågmälda kommandon till din hund (tvåvägskommunikation). Om hunden är utom synhåll kan detta ge dig mycket information om läget och ert teamarbete kan bli effektivare. Det finns många exempel på hundar som svarar på inkallning på distans.

Vart tog hunden vägen?

Vissa hundar kallas jaktnollor. När spåret fastnat i nosen, finns bara en tanke i deras huvuden. MiniFinder Atto är då oumbärlig. Om jaktinstinkten tar över och din hund drar iväg genom snåren, kan du se exakt på kartan i appen var den befinner sig. Det sparar många timmars letande när du måste hämta hem en hund som försvunnit. Du kan också få veta vilka rundor ditt djur gått, hur långt och när i en logg. Kanske har ni tidigare varit ute och förspårat. Då kan det exempelvis vara intressant att se om hunden följt där älgen gått som vanligt, eller i ett nytt spår. Vid skyddsjakt blir det lätt att följa hunden även i mörker och oländig terräng. I ny terräng där varken du eller hunden är riktigt hemma, blir det också enklare att ha koll.

Larm

En bra jakthund är en dyrbar vän som har kostat många timmar att lära upp. Det gör GPS-spåraren MiniFinder Atto till en mycket god investering. Lägg in så kallade geo-staket på kartan i appen, d.v.s. markera de områden som hunden ska hålla sig inom. Om hunden korsar dessa ”staket”, får du direkt ett larm i mobilen. Om något hänt. Om hunden har försvunnit in på grannens jaktmark eller ”halkat in” i fel drev, om hunden blivit stulen, fastnat, skadat sig eller har dragit iväg efter en löptik, är det lätt att kolla på kartan och se vart hunden tagit vägen.

Multikoll

Flera personer kan ha appen och rättighet att se vart hunden befinner sig i realtid. Alla i familjen, dagmatte, medjägare, jaktledaren m.fl. Hundens liv blir tryggare i allmänhet och under jakt i synnerhet.

Håll mig uppdaterad

Ditt meddelande har skickats