Meny Shop
 • Svenska
  • Engelska
  • Tyska
  • Finska
  • Danska
  • Norskt Bokmål

Sjuka

Trygghet för sjuka

Välkommen till en ny tryggare värld med MiniFinder. Med MiniFinder Pico kan du göra livet enklare och tryggare för nära och kära som har blivit sjuka eller tillfälliga konvalescenter.

När man blir sjuk kan världen krympa, man orkar inte lika mycket eller har svårt att ta sig fram. Självklara delar av vardagen, som att duscha, handla, åka till sjukhuset, samtidigt som man är ovan vid kryckor eller rullstol, kan vara tufft. Ändå vill man kunna klara sig själv så mycket som möjligt. Då kan det kännas tryggt att ha ett litet diskret larm med sig, kopplad till de man känner och litar på, ifall något skulle hända, eller om man plötsligt blir sämre. MiniFinder Pico är en liten GPS-tracker och ett personlarm som låter dig som utvald anhörig eller vårdare ha kontakt med bäraren via internet och en app i mobilen eller datorn.

Ständig kontakt

Den som bär den lilla, snygga, och lätta MiniFinder Pico kan alltid nå den eller de utvalda om något händer. Du som utvald anhörig eller vårdare kan höra vad bäraren vill – och du kan svara.

Du vet var bäraren finns

Du kan lätt se vart bäraren finns på kartan i appen. Om bäraren har råkat ut för en olycka, fastnat på vägen mellan två platser eller om vårdpersonal behöver komma in hemma och ingen öppnar, så blir det lättare att lösa det om man vet var personen finns. Och mycket tryggare för konvalescenten.

Larm

Lägg in så kallade geo-staket på kartan i appen, d.v.s. markera de områden och rutter som är trygga. Om bäraren korsar dessa staket, får du som kontaktperson direkt ett larm i mobilen. Om bäraren faller och inte kan prata, så får du automatiskt ett fall-larm. Om den som bär MiniFinder Pico på sig, har en mobil med appen installerad – och tycker att det är svårt att hitta dit han ska – kan han både se vart han själv är på kartan i appen – och få larm om han kommer utanför den förinlagda rutten. Ansvariga inom vården kan t.ex. ha lagt in en rutt till någon plats för rehabiliteringsträning.

Multikoll

Flera utvalda kontaktpersoner kan ha appen och rättighet att se var bäraren är. T.ex. den du lever med, nära anhöriga, vänner, vårdpersonal m.fl.

Håll mig uppdaterad

Ditt meddelande har skickats