sv

När får man släppa hund i skogen? Komplett guide!

När får man släppa hund i skogen? Komplett guide!

Har du nyligen skaffat hund och vill veta om du kan ha den lös i skogen? Då kan det vara bra att veta vilka regler som gäller och när man egentligen får ha sin hund lös utomhus. Det gäller alltså att ha koll på vilka olika regler som gäller för till exempel en privatägd skog eller ett naturreservat. 


Vad du bör ha extra koll på

Det finns flera olika anledningar till varför det finns regler för var man får släppa sin hund. Bland annat under jakt är det förbjudet att ha sin hund lös i närheten utav jaktområdet, detta för att inte störa jakthund eller vilt. Det kan därför vara en stor fördel att ha koll på om det är en pågående jakt i det området som du befinner dig i. 

När det kommer till naturreservat är det ofta förbjudet att ha sin hund lös, detta eftersom det rör sig mycket människor i dessa områden och lösspringande hundar kan innebära en otrygghet. Det brukar finnas skyltar om det är förbjudet så det gäller att vara extra uppmärksam. Även privatägda skogar har egna regler som man måste respektera. Oavsett vilket område din hund är lös i är det viktigt att ha den under kontroll och att den klarar av att vara lös utan att innebära en säkerhetsrisk för andra. Det finns alltså stora krav på dig som hundägare när det kommer till att ha sin hund lös i skogen. 

Vill du öka säkerheten för din lösa hund?

Många rekommendationer för lösspringande hundar finns för att öka säkerheten för hunden. Men vill du öka säkerheten och tryggheten för din hund avsevärt mycket mer rekommenderar vi att du införskaffar dig en specialgjord GPS tracker för hund. En GPS till hund gör nämligen att du har fullständig koll på var exakt din hund befinner sig och även hur långt ifrån dig hunden är. Med vår spårsändare för hund MiniFinder Atto Pro kan hunden vara i trygga händer även när den är lös i skogen. För även om du har en lydig hund så kan mycket hända, alltifrån olyckor till att hunden försvinner av misstag. 

Som sagt, det är mycket att hålla koll på som nybliven hundägare när det kommer till olika regler. Vill du få mer tips hur det är att skaffa hund så läs denna guide av Lurvigt.se där de även tipsar om vikten att använda en spårsändare till sin lösspringande hund. 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna! 

Tillbaka till föregående sida