Att tänka på när du börjar låta kattungen gå ut

Att tänka på när du börjar låta kattungen gå ut

Det är många som oroar sig för att börja låta sin kattunge gå utomhus för första gången, då det är mycket som kan hända och kattungen har mycket den vill utforska. De allra flesta oroar sig för att katten ska försvinna eller bli skadad - oavsett vad så finns det flera sätt för att göra kattungens utevistelse säkrare! 

Börja försiktigt

Till en början gäller det att ta det steg för steg genom att låta kattungen vara ute under kortare stunder tillsammans med er. Annars kan den lätt bli skrämd och det kan bli för mycket på en gång. Det är viktigt att låta kattungen upptäcka världen försiktigt och gärna i så ung ålder som möjligt, så det inte kommer som en chock när katten blir äldre. Börjar man när kattungen är ung så är det enklare att vänja den, om man planerar att katten i framtiden ska få gå ut och in så mycket den vill. 

Spåra din katt med spårsändare

Vårt främsta tips är att investera i en spårsändare som är designad för spårning av katter. Viktigt är då såklart att den ska vara tillräckligt liten för att även kunna bäras av små kattungar. Dessutom krävs det att den är gjord för utomhusbruk och därför tål alla olika sorters väder, detta gör att den håller mycket längre och du behöver inte köpa en ny varje år. 

Med en spårsändare för katter kan du som ägare låta katten vara utomhus själv, samtidigt som du kan hålla uppsikt på avstånd direkt i mobilen. Detta kan vara en trygghet när det är dags att låta kattungen vara utomhus själv, samtidigt som den kan fortsätta vara en extra trygghet för katten resten utav livet. 

MiniFinder Atto Pro är en liten spårsändare anpassad för katter som man fäster i kattens halsband eller sele. Den passar perfekt till alla katter, oavsett storlek. Trots sin lilla storlek så innehåller den flera smarta funktioner, samt ett långvarigt batteri. Och såklart är den även 100% vattentät och stöttålig. Den passar därför utmärkt för dig som vill börja ha din kattunge utomhus oavsett väder och som vill ge din katt ett så naturligt liv som möjligt.


Tillbaka till föregående sida