sv

När kan kattungar gå ut? Tänk på detta!

När kan kattungar gå ut? Tänk på detta!

När din kattunge vill gå ut är det normalt att känna oro, då det är mycket som kan hända en kattunge utomhus och den har mycket den vill utforska. De allra flesta oroar sig för att katten ska försvinna eller bli skadad - oavsett vad så finns det flera sätt för att göra kattungens utevistelse säkrare! Men, när kan kattungar gå ut, egentligen?

Kattunge vill gå ut – börja försiktigt

Om du har en kattunge som vill gå ut gäller det till en början att ta det steg för steg genom att låta kattungen vara utomhus under kortare stunder tillsammans med er. Annars kan den lätt bli skrämd och det kan bli för mycket på en gång. Det är viktigt att låta kattungen upptäcka världen försiktigt och gärna i så ung ålder som möjligt, så det inte kommer som en chock när katten blir äldre. Börjar man släppa ut sin kattunge utomhus i tidig ålder så är det enklare att vänja den, om man planerar att katten i framtiden ska få gå ut och in så mycket den vill.

Dämpa din oro med en spårsändare

Vårt allra främsta tips är att använda en katt GPS, särskilt designad för att du ska kunna följa din katts äventyr i realtid. Det är så klart viktigt att den är tillräckligt lätt och liten för att även små kattungar ska kunna bära den, och att den är gjord för att användas av din kattunge utomhus. Genom att investera i en bra GPS-enhet framtagen för detta specifika ändamål kan du försäkra dig om att den klarar av alla väder och står emot de påfrestelser som den kan utsättas för när katten vistas ute. Du kan också vara säker på att du får en hållbar produkt som håller länge.

Som kattägare kan du låta katten vara utomhus själv, samtidigt som du kan hålla uppsikt på avstånd direkt i mobilen. Detta kan vara en trygghet när det är dags att låta kattungen vara utomhus själv, samtidigt som den kan fortsätta vara en extra trygghet för katten resten utav livet.

MiniFinder Atto Pro är en liten spårsändare anpassad för katter som man fäster i kattens halsband eller sele. Den passar perfekt till alla katter, oavsett storlek. Trots sin lilla storlek så innehåller den flera smarta funktioner, samt ett långvarigt batteri. Och såklart är den även 100% vattentät och stöttålig. Den passar därför utmärkt för dig som vill börja ha din kattunge utomhus oavsett väder och som vill ge din katt ett så naturligt liv som möjligt.


Tillbaka till föregående sida