sv

Hur kollar man om en bil är stulen? Vi hjälper dig!

Hur kollar man om en bil är stulen? Vi hjälper dig!

Bilstölder ökar i Sverige för varje år och det kan vara svårt som privatperson att veta om en bil är stulen eller inte. Det kan vara bra att veta när du ska köpa en ny bil eller när du ser en bil som du misstänker blivit stulen. Tror du att en bil är stulen så finns det flera saker du kan göra för att ta reda på detta. 

Först och främst, misstänker du att en bil är stulen så ska du kontakta polisen på 114 114 och genomföra en anmälan. Men vill du bara vara på den säkra sidan, till exempel om du ska köpa en ny bil, så kan du själv kolla upp bilen i bilregistret. Detta gör du enklast genom att kolla upp bilens status på Transportstyrelsens hemsida. Larmtjänst tillhandahåller också en lista över stulna bilar som blivit efterlysta av polisen, vilket alla bilar som polisanmäls blir. 

Bästa sättet att stöldskydda en bil?

Känner du dig orolig över att din bil ska utsättas för stöld så finns det flera åtgärder för att till största mån undvika detta. Det absolut bästa och säkraste sättet är att installera en GPS tracker till bil. MiniFinder Zepto går att installeras direkt in i OBD-uttaget och fungerar utan avancerad installation. Spårsändaren kopplas direkt till MiniFinder GO spårningssystem där du kan se information om bilens positioner och få larmnotiser om bilen plötsligt skulle försvinna eller om någon håller på att bryta sig in i fordonet. 

Vill du veta mer om hur du kan stöldskydda din bil? Kontakta oss eller läs mer om vår lösning för fordon här

Tillbaka till föregående sida