sv

Är bilen stulen? Så gör du för att kolla upp fordon

Är bilen stulen? Så gör du för att kolla upp fordon

Bilstölder ökar i Sverige för varje år och det kan vara svårt som privatperson att veta om det är en stulen bil eller inte. Är bilen stulen? Det är en fråga du alltid bör ställa dig i samband med att du ska köpa en ny bil eller när du ser en bil som du misstänker blivit stulen. Det finns flera sätt att ta reda på om det är en stulen bil.

1.  Kontakta polisen

Först och främst, misstänker du att en bil är stulen så ska du kontakta polisen på 114 14 och genomföra en anmälan.

2. Kolla upp stulet fordon hos Transportstyrelsen

Om du bara vill vara på den säkra sidan, till exempel om du ska köpa en ny bil, så kan du själv kolla om det rör sig om ett stulet fordon hos Transportstyrelsen. Det gör du igenom att kolla upp bilen i bilregistret. Du kan också se ett register över efterlysta fordon (registreringsnummer) hos Transportstyrelsen.

3. Lista på stulna bilar hos Larmtjänst

Du kan hitta en lista på stulna bilar hos Larmtjänst – listan innehåller bilar som blivit efterlysta av polisen, vilket alla bilar som polisanmäls blir.

Bästa sättet att stöldskydda en bil?

Känner du dig orolig över att din bil ska utsättas för stöld så finns det flera åtgärder för att till största mån undvika detta. Det absolut bästa och säkraste sättet är att installera en GPS tracker till bil. MiniFinder Zepto går att installeras direkt in i OBD-uttaget och fungerar utan avancerad installation. Spårsändaren kopplas direkt till MiniFinder GO spårningssystem där du kan se information om bilens positioner och få larmnotiser om bilen plötsligt skulle försvinna eller om någon håller på att bryta sig in i fordonet. 

Vill du veta mer om hur du kan stöldskydda din bil? Kontakta oss eller läs mer om vår lösning för fordon här

Tillbaka till föregående sida