sv

När är det jaktsäsong 2022? Allt du behöver veta!

När är det jaktsäsong 2022? Allt du behöver veta!

Det är snart dags för årets jaktsäsong att dra igång och det finns mycket man behöver veta, oavsett om man är jägare eller inte. Det finns regler för hur man får röra sig i naturen under dessa tider och det kan därför vara viktigt att veta för alla vad som gäller. Och är du jägare kan det vara bra att hålla koll på var du får jaga och när. 


Viktiga datum för jakten

Tider för jakt varierar över hela landet under året. Generellt börjar den tidigare i norra Sverige än i södra Sverige. När det kommer till älgjakten så börjar den i september för de norra delarna och oktober i södra delarna. Älgjakten brukar sedan hålla på i ungefär två månader. Vill du veta mer exakta datum för de olika jakterna och delarna i Sverige kan du kolla på Svenska Jägareförbundets hemsida

Vad man ska tänka på som privatperson

När det är jakttider är det viktigt att vara uppmärksam som privatperson när man rör sig i skogarna. Främst för att inte störa jägare eller jakthundar, samt de vilda djur som blir oroliga. Det bästa är att hålla sig undan platser där det sker en jakt, vilket oftast är skyltat. Befinner man sig i närheten är det viktigt att ha sin hund i koppel och hela tiden vara uppmärksam för att inte störa pågående jakt. Man kan råka störa både jakthundar och vilt om man befinner sig för nära - vilket kan innebära fara för dig som privatperson. 

Tips till jägare med jakthundar

Vårt bästa tips för jägare som jagar med en jakthund är att investera i en bra hundpejl. Vi på MiniFinder är experter på positioneringsteknik och har flera års erfarenhet av hundpejlar till jakt. Detta ökar både säkerheten för jakthunden, samtidigt som det bidrar till en mer lyckad jakt. Du kan läsa mer om vår lösning för jakthundar här

Har du mer frågor om hur våra hundpejlar fungerar? Då är du mer än välkommen att kontakta oss! Köper du en hundpejl nu så är du bra rustad inför höstens jakt. 

Tillbaka till föregående sida