sv

Tips: Så hanterar du barn som springer iväg

Tips: Så hanterar du barn som springer iväg

Det är en förälders mardröm att sitt barn ska försvinna iväg och det är inte så ovanligt att ett barn ibland springer iväg av sig själv. Kanske under en promenad utomhus, på stan eller att barnet går på ett eget äventyr utanför tomten. Ett barn förstår sällan konsekvenserna och det kan därför vara viktigt att som förälder ligga ett steg före. Därför har vi samlat tips på hur du hanterar ett barn som springer iväg! 

Alla barn är olika och vissa har ett större behov av att få springa runt. Oavsett så kan det vara svårt som förälder att hålla koll på sitt barn, särskilt på en plats med många människor. 

Håll koll på dina barn - samtidigt som de får frihet

Såklart ska barnen själva få utforska världen och inte alltid vara tätt intill sina föräldrar, men det går att ge dem frihet och trygghet samtidigt. Till exempel kan man införskaffa ett personlarm med GPS som går utmärkt att användas av barn. Det ger dig som förälder möjlighet att slappna av, oavsett om ditt barn springer iväg eller inte. Dessutom ger det en större möjlighet för barnet att röra sig friare utomhus och inte vara beroende av vuxet sällskap överallt. 

Så hanterar du ett trygghetslarm

MiniFinder erbjuder flera olika trygghetslarm men Pico Lite är den vi rekommenderar till barn. Den är väldigt lätt att använda då den helt saknar knappar och skärm. Den fungerar helt enkelt för en enda sak: att ge trygghet. Det går alltså inte att göra några misstag genom att till exempel trycka på fel knapp. 

Du placerar den enkelt i väskan eller jackfickan, sen spårar du positionerna direkt i mobilen och får tillgång till flera smarta larmfunktioner. Skulle ditt barn försvinna iväg är det bara att kolla positionen och du kan då snabbt ingripa om barnet försvinner för långt bort eller om barnet plötsligt befinner sig i ett otillåtet område. 

Vill du veta mer? Kontakta oss direkt eller läs mer här

Tillbaka till föregående sida