sv

4 tips för bästa användning av Hund- och Katt GPS

4 tips för bästa användning av Hund- och Katt GPS

Om du använder en Atto Pro för att spåra din katt eller hund är det viktigt att du använder rätt funktioner för att få bästa möjliga resultat och förlänga batteritiden.

Här är fyra värdefulla tips som hjälper dig att optimera din Katt GPS och Hund GPS.

1. Använd energisparzoner för bättre inomhusprecision och längre batteritid

En av de senaste och mest värdefulla funktionerna i Atto Pro är energisparzoner. Denna funktion är särskilt användbar när din katt eller hund befinner sig inomhus, där GPS-signaler ibland kan bli oprecisa. Genom att aktivera energisparzoner filtreras positioner med hög felmarginal bort, vilket gör att du får mer tillförlitliga uppgifter och sparar batteritid när ditt husdjur är hemma.

För att maximera prestandan bör du alltid använda energisparzoner i områden där GPS kan ha svårigheter att fastställa en exakt position, som inomhus eller i tätbebyggda områden. Kom ihåg att denna funktion inte bara förbättrar precisionen, utan också hjälper till att förlänga batteriets livslängd.

2. Håll koll på batteriet hela vägen 

Många användare tenderar att ladda enheten när batterinivån sjunker till 30%, men det är viktigt att veta att det fortfarande finns gott om batteritid kvar mellan 30% och 0%. För att maximera användningstiden och undvika onödig laddning, kan du låta batteriet gå ner till nära 0% innan du laddar det igen. Atto Pro är utformad för att fungera effektivt även vid låga batterinivåer.

3. Kontakta supporten för att ställa in positioneringsfilter

Atto Pro erbjuder möjligheten att justera inställningarna för att filtrera bort GPS-positioner med hög felmarginal. Om du märker att positionerna inte är tillräckligt exakta, kan du mejla vår support. Vi hjälper dig att aktivera ett positioneringsfilter som säkerställer att du får mer exakta och pålitliga positioner för din katt eller hund. Detta är särskilt viktigt när du använder GPS i områden där signalen kan vara svag eller felmarginalen hög.

4. GPS aktiveras endast vid rörelse

Det är viktigt att känna till att din Atto Pro endast börjar söka efter position när enheten är i rörelse. Om din katt eller hund ligger stilla eller inte rör sig, kommer GPS inte att uppdatera sin position förrän djuret börjar röra på sig igen. Detta sparar batteri och säkerställer att du får korrekta rörelsedata.

Med dessa fyra tips får du ut maximal nytta av din Katt GPS eller Hund GPS och kan känna dig trygg i att alltid veta var ditt husdjur befinner sig, utan att oroa dig för batteritid eller felaktiga positioner. Glöm inte att använda energisparzonerna och ta kontakt med vår support för ytterligare optimering!

Tillbaka till föregående sida