sv

Förbättrad renskötsel med GPS till renar

Förbättrad renskötsel med GPS till renar

Tack vare modern GPS-teknik kan man som renskötare nu mer enkelt följa renarnas rörelser i realtid direkt i mobilen. Detta ger inte bara en större förståelse för renarnas väg i naturen, utan fungerar även som en extra säkerhet för renarna i flera lägen. Många ser detta som en stor fördel då renar för det mesta lever i oerhört utsatta miljöer och renskötare ofta behöver genomföra flera åtgärder för att skydda sina djur.


Renar kräver hållbara produkter 

Som sagt, renar rör sig i miljöer som kan vara väldigt påfrestande. Det är därför nödvändigt att all utrustning de använder är hållbara och tåliga. MiniFinder är kända för att satsa på produkter med hållbart material och är gjorda för att användas i tuffa miljöer. Sanningen är att Atto Pro är 100% vatten- och stöttålig, vilket gör den utmärkt för användning av just renar och andra större djur. Samtidigt fungerar den även i kallare klimat och med hjälp av välutvecklad GPS-teknik har den oändlig räckvidd. 

Som renskötare kan man med hjälp av en spårsändare uppkopplat till ett spårningssystem få larmnotis om en ren plötsligt skulle befinna sig i ett farligt område. Med hjälp av virtuella staket kan man i appen skapa en inhägnad där renarna kan röra sig inom utan fara. Samtidigt kan man direkt i spårningsappen se positioner i realtid och därmed följa renarnas exakta rörelser. Det går även att i efterhand ta del av historik för att genomföra analyser och få en större förståelser för renarnas vandring under olika perioder. 

Vill du veta mer om hur du kan få en säkrare renskötsel? Hör av dig till oss så berättar vi mer! Du kan även läsa ännu mer om vår spårsändare för djur Atto Pro här

Tillbaka till föregående sida