sv

Häst som stegrar vid uteritt - säkerhet på uteritten!

Häst som stegrar vid uteritt - säkerhet på uteritten!

Känner du dig osäker att rida ut själv eller är du orolig när någon i din närhet rider ut på egen hand? Det är du inte ensam om! Sanningen är att uteritter innebär stora risker för både ryttare och häst, framförallt om man rider ut själv. En häst kan plötsligt stegra och ryttaren kan skada sig, utan möjlighet att tillkalla på hjälp. 

Att rida ut bidrar till en varierad vardag för både häst och ryttare. Det finns stora fördelar och möjligheter med att rida ut i skogen så ofta som möjligt, men som alltid gäller det att tänka extra mycket på säkerheten under uteritten. Förutom att såklart ha rätt utrustning när det kommer till hjälm och säkerhetsväst så finns det många andra saker att göra för att öka säkerheten. 

Hur kan man öka säkerheten under en uteritt? 

Ett sätt att bli betydligt säkrare på uteritter är att införskaffa ett personlarm med panikknapp. MiniFinder Nano går att bära smidigt runt handleden och har en tydlig panikknapp för nödsituationer. Denna knapp går att koppla mot utvalda personers mobilnummer som direkt får larm att någonting har hänt tillsammans med en exakt GPS position. Detta gör att skulle ryttaren skada sig under en uteritt är det bara att använda sig av panikknappen för att tillkalla hjälp. 

Dessutom innehåller personlarmet positionering i realtid och ett inbyggt fallarm som larmar utvalda telefonnummer utifall ett plötsligt fall skulle inträffa, om ryttaren inte själv har möjlighet att larma. Detta är guld värt vid olyckor under uteritter och gör att rätt personer kan larmas till rätt plats så fort som möjligt. Ett personlarm för ryttare kan därför vara oerhört lugnande för både ryttaren själv och personer i dess omgivning. 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna så berättar vi mer! Du kan även läsa mer om vårt personlarm för ryttare här

Tillbaka till föregående sida