sv

Helena Lyckoskog och MiniFinder Rex: En pålitlig hundpejl i alla lägen

Helena Lyckoskog och MiniFinder Rex: En pålitlig hundpejl i alla lägen

Helena Lyckoskog, en framstående viltspårdomare och eftersöksjägare, är en kraft att räkna med inom hundträningsvärlden.

Med över 1000 hundar som passerar genom hennes träningsprogram varje år och föreläsningar som sträcker sig över hela Norden, är hennes engagemang för att öka förståelsen för hundars beteende och effektiviteten hos deras förare oöverträffad. För Helena är varje uppdrag, varje sök, en möjlighet att dela sin passion och kunskap.

När det kommer till att förena kunskap och teknik är Helena inget undantag. I sitt arbete med att träna och handleda hundar, speciellt under trafikeftersök där snabbhet och säkerhet är av yttersta vikt, är tillförlitliga verktyg avgörande. Därför har Helena integrerat hundpejlen MiniFinder Rex i sin dagliga rutin.

Helena framhäver flera funktioner i hundpejlen MiniFinder Rex som är avgörande för hennes framgång:

  • Säkerhet i mörkret: Tack vare Rex's inbyggda LED-lampa kan Helena och hunden Kira arbeta säkert även under de mörkaste nätterna. Med en enkel knapptryckning kan hon aktivera lampan för ökad synlighet och trygghet.
  • Tvåvägskommunikation: En av de mest värdefulla funktionerna för Helena är möjligheten att ringa upp enheten. Detta gör att hon kan hålla kontakt med hunden och ge instruktioner även på avstånd. Dessutom kan hon skicka en signal för att avbryta hundens arbete och kalla in henne om det behövs.
  • Spårhantering: Genom MiniFinder Hunter-appen har Helena fullständig kontroll över hundens rörelser och spår. Att kunna övervaka både sina egna och hundens rörelser ger inte bara ökad säkerhet utan också en bättre förståelse för deras arbete.

Helena sammanfattar sin erfarenhet med MiniFinder Rex: 

– Jag använder Rex varje gång jag släpper min hund på trafikeftersök. Det finns flera funktioner som jag uppskattar, så som lampan jag kan tända när vi arbetar i trafiken, då vi oftast arbetar då det är mörkt. Möjligheten att ringa upp enheten, och även att skicka signal för att avbryta hennes arbete och kalla in, säger Helena och fortsätter:

– Jag kan också givetvis ha bra koll på både mina och hennes spår och få en säker överblick på hur vi rört oss. 

MiniFinder Rex, tillsammans med MiniFinder Hunter-appen, ger jägare och tränare som Helena det stöd de behöver för att nå sina mål och hålla sina fyrbenta partners säkra i alla situationer.

Läs mer om MiniFinder Rex här.

Tillbaka till föregående sida