MiniFinder finalist i DesignEuropa Awards

MiniFinder finalist i DesignEuropa Awards

MiniFinder är en av fyra finalister som ska göra upp om prispallen på årets DesignEuropa Awards 2021.

Den 14 september stod det klart att vårt säkerhetslarm MiniFinder Nano är nominerad i den tredje upplagan av DesignEuropa Awards, under kategorin Små och framväxande företag.

– Det känns oerhört kul att MiniFinder är en av finalisterna. Med tanke på att jag även är designern bakom MiniFinder Nano känner jag mig hedrad, säger Dean Maros, vd och grundare av MiniFinder.

MiniFinder Nano representerar den nya generationens bärbara trygghetslarm i form av en klocka. Larmet är designat med en lättåtkomlig larmknapp som enkelt kopplas till SOS eller annan larmcentral. Eftersom larmet dessutom är utformat med GPS, ökar tryggheten ytterligare för alla användare.

Galan anordnas av Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (EUIPO), och syftar till att belöna både produkter och deras industriella design formgivare.

EUIPO:s verkställande direktör, Christian Archambeau, konstaterar följande:

– DesignEuropa Awards är ett viktigt tillfälle för oss att inte endast uppmärksamma nyskapande formgivningars ekonomiska och praktiska effekter, utan också deras kulturella påverkan. Detta visar hur design påverkar varje del av våra liv och inspirerar till nya verk från generation till generation.

Galan äger rum den 19 oktober i Eindhoven, och sammanfaller med den nederländska designveckan.

– Det ska bli inspirerande att lyssna på de olika talarna och träffa andra finalister. Bara det faktum att MiniFinder står som en av finalisterna är en vinst för både produkten och företaget, säger Dean Maros.

Tillbaka till föregående sida