sv

Kan katter gå vilse?

Kan katter gå vilse?

Katter brukar vara duktiga på att hitta i sitt närområde men det är såklart ingen garanti för att de inte kan gå vilse om de kommer för långt hemifrån. Årligen försvinner hundratals katter och även om de kan återvända hem efter flera veckor, så minskar chansen för varje dag som de är borta. Det gör att många katter aldrig hittar hem igen när de försvunnit. 

De flesta som har katt vill låta den vara utomhus och ge den möjligheten att leva ett så naturligt liv som möjligt. Oavsett om man bor i ett bostadsområde eller på landet så finns det mycket som kan hända katten, inte bara att den går vilse. Det finns andra katter som kan skrämma iväg den, katten kan fastna eller bli svårt skadad. Som kattägare är man ofta hjälplös i sådana situationer och det är mer eller mindre omöjligt att hitta katten på egen hand när den väl är borta. 

Hur kan man undvika att katten försvinner?

Det är inte ovanligt att katter går vilse – det du vill göra är att hjälpa den undvika detta. Med en katt GPS från MiniFinder kan du hela tiden se var din katt befinner sig i realtid – direkt i mobilen. Dessutom får du ett larm om den skulle ta sig alldeles för långt hemifrån eller hamna i ett område där den inte får vara. GPS:en är självklart designad för att sitta bekvämt på katten och kommer i en lagom storlek som passar alla sorters katt.

Läs mer om hur våra GPS halsband Atto Pro fungerar.

Tillbaka till föregående sida