sv

“MiniFinders produkter har utvecklat vår verksamhet”

“MiniFinders produkter har utvecklat vår verksamhet”

Året var 2015 när Paul Sjöblom, Hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelscentrum Östra Skåne, började gå i tankarna om mobila trygghetslarm.

– Jag jobbade inom LSS-verksamheten på den tiden. Vi fick in ett par ärenden där vi såg ett behov av att kunna hitta personer som försvunnit från sitt hem eller som hade svårt att orientera sig. Jag pratade med Hjälpmedelscentrum här i Kristianstad som inte hanterade GPSer på denna tiden, berättar Paul Sjöblom.

Paul vände sig till högre instanser för att lyfta frågan och berätta om det behov han identifierat.

– Det var ju iallafall värt att testa. Jag fick möjlighet att förskriva GPS i projektform, det jag valde att förskriva var MiniFinders Pico. Projektet föll väl ut och ett tag senare togs ett politiskt beslut att GPS skulle vara ett förskrivningsbart hjälpmedel genom Hjälpmedelscentrum Östra Skåne.

Paul Sjöblom.

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne är idag ett samarbete mellan 11 skånska kommuner. Bromölla, Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge kommun.

Sebaztian Färm arbetar som tekniker Hjälpmedelscentrum:

– Vi började kika runt vad som fanns på marknaden. Då fanns det inte jättemycket som var nischat mot just E-hälsa. Det var då vi hittade MiniFinder, säger Sebaztian.

MiniFinders GPS larm ger vårdtagare möjlighet att leva ett säkert liv i sitt eget hem, och utifrån sina egna förutsättningar.

– Det var politikernas ambition, och därmed även vår, när vi valde MiniFinders mobila trygghetslarm. Att vårdtagaren skulle kunna bo kvar hemma så länge som möjligt, samt kunna fortsätta göra det man tycker om och mår bra av på ett tryggt sätt, berättar Paul.

MiniFinder Pico är ett världsomfattande trygghetslarm i miniformat. 

De mobila tjänsterna kan även användas för att optimera arbetet inom vård- och omsorg och fungerar idag som ett ovärderligt GPS hjälpmedel.

– MiniFinders produkter har utvecklat vår verksamhet. Det är en form av välfärdsteknik där GPS har gjort att vi tagit ytterligare ett steg i utvecklingen av verksamheten, säger Paul och Sebaztian flikar in:

– Våra kunder, kommunerna, är nöjda med det ni levererar.

Vad är de främsta fördelarna med MiniFinders mobila trygghetslösningar?

– Det är snabbt och direkt, jag tror inte riktigt ni förstår hur stort värde det ligger i att det är så pass lättanvänt, till exempel spårningssystemet, det finns inga tveksamheter alls. Jag är supernöjd med er lösning, säger Paul Sjöblom.

Hjälpmedelscentrum Östra Skåne.

Tillbaka till föregående sida