sv

Så förvarar du båten utomhus under vintern

Så förvarar du båten utomhus under vintern

Det finns flera olika alternativ att förvara sin båt under vintermånaderna, men det kan vara svårt att veta vad som fungerar bäst för just dig. Alla har olika olika möjligheter när det kommer till vinterförvaring av båt och man kan därför behöva anpassa efter sina egna omständigheter. 

Alternativ 1: Förvaring på land 

Det vanligaste sättet är att ta upp båten och förvara den på land över vintern. Detta är det alternativ som innebär minst risk för skador på båten. Nackdelen kan dock vara att det innebär en viss svårighet att få upp båten ur vattnet. Man får välja själv om man vill förvara den inomhus eller utomhus. Väljer man att förvara den utomhus behöver man täcka den med presenning och gärna ställa båten på någon slags trailer. Det absolut bästa är att förvara den inomhus om möjlighet finns, då det minimerar skaderisken. 

Alternativ 2: Förvaring i vattnet 

Det finns inte alltid möjlighet att ta upp båten ur vattnet över vintern, därav går det även att förvara den i vattnet om man vill. Men det kan också innebära en hel del risker och det passar inte heller alla båtar. Man får helt enkelt avgöra själv vad man tror att sin båt klarar av. En fördel är att i flera delar av Sverige brukar vintrarna vara förhållandevis milda och det kan därför vara onödigt att ta upp båten ur vattnet. 

Hur kan man öka säkerheten för båten under vinterförvaringen? 

Oavsett alternativ så innebär det risker att vinterförvara båten. Framförallt ökar risken för stöld när båten förvaras utomhus, oavsett om den befinner sig på land eller i vattnet. Båtstölder ökar för varje år och det kan därför vara bra att investera i en spårsändare för båtar. Med hjälp av spårsändaren kan man ta del av exakta positioner i realtid och ta emot larm, till exempel vid en pågående stöld. 

Vill du veta mer hur du kan stöldskydda din båt under vintern? Kontakta oss så berättar vi gärna! 

Tillbaka till föregående sida