sv

Säkerhet för ditt barn i sommar!

Säkerhet för ditt barn i sommar!

Sommaren är här och det är tid för roliga utflykter och aktiviteter under solen. Vi har samlat värdefulla tips som hjälper dig säkerställa ditt barns säkerhet när du planerar sommar aktiviteter med dina barn.

Våra tips för att öka säkerheten i sommar:

Solskydd är av yttersta vikt. Skydda ditt barn från skadliga UV-strålar genom att smörja in med solskyddsfaktor 30 eller högre. Glöm inte att återapplicera varannan timme. Det är en bra idé att skydda ditt barn med en bred solhatt, solglasögon och löst sittande kläder som täcker armar och ben. Undvik solen under de starkaste timmarna, klockan 11-15! 

Glöm inte bort att dricka tillräckligt med vatten för att undvika solsting. Uppmuntra ditt barn att dricka vatten även om de inte är törstiga, gillar de inte vatten är saft eller lättdryck ett bra alternativ. Ta alltid med en återanvändningsbara flaska när ni är iväg. Det är även en bra idé att lära ditt barn tecken på uttorkning och solsting, så som trötthet, yrsel och torra läppar. Erbjud uppfriskande frukter och grönsaker som innehåller mycket vatten, exempelvis vattenmelon och gurka. 

När ni gör utflykter till poolen, stranden eller vattenparker är det viktigt att prioritera vattensäkerhet! Säkerställ att ditt barn alltid är under uppsyn av en vuxen person i närheten av vatten. Lär dem att simma i tidig ålder och använd simpuffar eller liknande om så behövs. 

Gör ni en utflykt utomhus, var alltid medveten om eventuella faror. Kolla igenom lekplatsen efter trasiga ställningar eller vassa föremål och kanter innan ditt barn börjar leka. Lär ditt barn att hålla sig undan okända växter, blommor och bär men lär dem även om farorna det innebär att gå iväg ensam och i okända miljöer.

Planerar du en utflykt med bilen eller där ni är i närheten av en väg, säkerställ att dig barn förstår innebörden av vägsäkerhet. Det är alltid bra att hålla handen över övergångsställen, kolla alltid åt höger och vänster samt korsa bara vägen vid angivna ställen. Påminn att använda hjälm när de cyklar, åker rullskridskor eller åker skoter. 

Sommaren innebär ofta grillning och lägereldar. Lär ditt barn eldsäkerhet, betona vikten av att hålla avstånd till öppen eld. Förklara faran det innebär att leka med tändstickor, tändare och lär ut ”Stanna, Ner och Rulla” tekniken i fall att deras kläder börjar brinna. 

Vårt sista, men största tips, är att använda en personlig GPS spårare för ditt barn. Detta tillåter dig att hålla koll vart de befinner sig i sommar. MiniFinders säkerhets alarm inkluderar, bland annat, smart alarm funktioner som ger möjligheten att se positioner i realtid. De kan även bäras runt handleden, i ett nyckelband runt halsen eller i ryggsäcken/väskan. Detta ökar säkerheten för ditt barn utomhus när vuxen uppsyn inte finns tillgänglig, exempelvis när de njuter av sommaren med sina vänner. Händer något oväntat får du en notis direkt i din telefon där du också kan följa ditt barns position under tiden. 

Vill du veta mer om säkerhets alarm för barn? Läs mer här eller kontakta oss!

Ditt barns säkerhet kommer alltid först! Genom att ta dela av dessa tips kan du öka ditt barns säkerhet i sommar. Njut av solen och skapa underbara minnen tillsammans!

Tillbaka till föregående sida