sv

Senaste nyheter

Hur kallt klarar en katt?

Hur kallt klarar en katt?

Katter klarar kyla och temperaturer kring 0° C utan några större problem. Pälsen fungerar som ett naturligt isoleringsskikt som skyddar katter mot kyla. Den övergripande hälsan, ålder, pälsens täthet och tidigare vana av att vara ute påverkar hur mycket katter fryser.

Läs mer
Eftersök med hund

Eftersök med hund

Eftersök med hund görs för att hitta skadat vilt för att snabbt avsluta djurets lidande på ett etiskt sätt. I Sverige finns det lag på att jägare ska undvika skadeskjutningar och lidande hos viltdjur vid jakt. Med hjälp av en eftersökshund går det att effektivt spåra och lokalisera skadat vilt.

Läs mer
Vildsvinsjakt med hund

Vildsvinsjakt med hund

Vildsvinsjakt med hund är en traditionell och spännande aktivitet som ökat i popularitet över åren. Denna jaktform kräver stor kunskap, rätt utrustning och skickliga jakthundar för att framgångsrikt och säkert spåra, jaga och hantera vildsvin. Jakten ställer höga krav på både jägaren och hunden, där samarbete och förståelse är nyckeln till en lyckad jakt.

Läs mer
Tider för jakt och att träna jakthund 2024

Tider för jakt och att träna jakthund 2024

Här kan du se årets tider för jakt och träning med jakthund samt få insikter i hur du bäst gör för att träna din jakthund. Vi har också samlat aktuella tider i en jakttabell och förklarar innebörden av allmän jakttid.

Läs mer
Mikrochip för katt – allt om chippade katter

Mikrochip för katt – allt om chippade katter

Att operera in ett mikrochip i sin katt är ett modernt och effektivt sätt att hålla koll på sitt husdjur och säkerställa att katten kan återförenas med dig om den skulle gå vilse. Däremot finns det vissa begränsningar i möjligheten till att spåra chippade katter om de inte också har en GPS. Vi reder ut allt du behöver veta!

Läs mer
Aktiva hundraser

Aktiva hundraser

Aktiva hundraser utmärker sig med sin energi, uthållighet och ofta med en stark vilja att arbeta eller leka. Dessa raser har vanligtvis utvecklats för specifika uppgifter såsom jakt, vallning eller sök- och räddningsarbete. Deras energiska natur gör dem till utmärkta följeslagare för aktiva människor och de trivs bäst med regelbunden motion och mental stimulans. Att gå på äventyr med hund av aktiv hundras är ett nöje för både dig och din jycke!

Läs mer
Vandra med hund

Vandra med hund

Att vandra med hund är en fysisk aktivitet som också ger dig möjligheten att stärka banden mellan dig och din fyrbenta vän. Det ger en chans för både hund och ägare att uppleva naturen på ett helt nytt sätt. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller bara börjar utforska vandringslederna, är det viktigt att komma ihåg att din hund har sina egna behov och begränsningar. Här ger vi dig den komplette guiden inför den stora vandringen!

Läs mer
Säkerhet för ditt barn i sommar!

Säkerhet för ditt barn i sommar!

Sommaren är här och det är tid för roliga utflykter och aktiviteter under solen. Vi har samlat värdefulla tips som hjälper dig säkerställa ditt barns säkerhet när du planerar sommar aktiviteter med dina barn.

Läs mer
RTLS öppnar nya möjligheter för mobila trygghetslarm inomhus

RTLS öppnar nya möjligheter för mobila trygghetslarm inomhus

Real time location system, förkortat som “RTLS”, är ett samlingsnamn på den teknik som gör det möjligt att lokalisera GPS-positioner i realtid. Denna typ av teknik möjliggör även positionering inomhus - vilket är det som MiniFinder erbjuder med mobila trygghetslarm tillsammans med utplacerade beacons.

Läs mer